RIISTATEURASTAMO

Seuramme riistateurastamo sijaitsee Sulkaisessa, Viekijärvellä.

Teurastamo on remontoitu entisestä navettarakennuksesta ja siinä on nylky- ja riiputustilat asiaan kuuluvine jäähdytystoimintoineen. Lisäksi on varsinainen paloittelupuoli, jossa voidaan suorittaa myös lihojen vakuumipakkausta sekä purkitusta ja jauhelihan valmistusta.

Teurastamoa käytetään pääasiallisesti oman hirviporukan saaliiden paloittelupaikkana, mutta tarjoamme palvelua myös muille lähiseudun metsästysporukoille korvausta vastaan. Korvauksilla katamme teurastamon sähkö- ja välittömät tarvike- sekä materiaalikulut.

Tarjoamme myös paloittelu-, purkitus- sekä vakuumipakkauspalvelua.

Teurastamon varusteluun kuuluu asianmukaiset hygienia- ja pesutarvikkeet, veitset, sahat, paloittelupöydät, purkituskone, lihavannesaha, autoklaavi purkkien kypsentämiseen, lihamylly, vakuumikone ja paljon muuta tarviketta.

Nylky- ja riiputustiloissa on myös asianmukainen varustelu, koko ruho saadaan jäähdytettyä ja näin lihan laatu maksimoitua.

Maanvuokraajilla ja seuran jäsenillä on mahdollisuus myös paloitella omien ”kotieläintensä” lihat omaan käyttöön.

Varsinainen sesonki ajoittuu hirvijahdin kahden ensimmäisen kuukauden ajalle, jolloin teurastamo on päivittäisessä käytössä seurueiden tuodessa saaliitaan kylmiöön ja paloitteluun.

Syksyllä 2010 oli tilapäinen ruuhka jo elokuun loppupuolella, kun kylmiössä riippui yhtä aikaa peräti 16 karhun ruhoa.

Teurastamon palveluista voit tiedustella Kari Kokkoselta, puh 045 1218893.