AMPUMATOIMIKUNTA 

Toimikunnan vetäjänä toimii Mauri Kärkkäinen.

Viekijärven Riistamiehet ry on koko seuran historian ajan ollut aktiivisesti mukana ampumakilpailu- toiminnassa. Olemme järjestäneet useita SML:n kilpailulajien katsastuksia ja muutamat seuran jäsenet ovat saavuttaneet menestystä myös SM- tasolla.

Viekijärven Riistamiehet ry on mukana myös vuoden 2012 SML:n kesälajien SM- kilpailujen järjestelyissä. Kilpailupaikkakuntana on Lieksa ja Tainiovaaran urheiluampumakeskus.

Toimikunta järjestää vuosittain seuran omat mestaruuskisat, joissa ratkotaan jäsenten välinen paremmuus eri ampumalajeissa. Viime vuosina ovat kilpailulajina olleet luodikko, hirvi, metsästyshaulikko ja metsästys-trap.

Järjestämme myös kesällä ampumaharjoituksia aina kun sopiva porukka saadaan kasaan radalle. Tällä tavoin pidämme yllä omaa ampumataitoamme ja ryhmähenkeä.

Hyvä ampumataito on tärkeä metsästystä harrastavalle henkilölle. Se antaa varmuutta riistalaukauksiin ja vähentää ei -toivottuja haavoittamistilanteita. Hyvin harjoitellut ampuja osaa myös hallita hermonsa ja parhaimmillaan ampumaharrastus opettaa myös metsästyksessä tarvittavaa itsehillintää.

Turvallinen aseen käsittely tulee myös tätä kautta osaksi rutiinia, jonka tulisi olla jokaisen aseharrastajan mielessä aina oltiinpa sitten radalla tai jahdissa.