KENNELTOIMIKUNTA  

Seuramme yksi merkittävimmistä toimikunnista, vetäjänä Timo Kettunen, puh. 040 5705289.

Olemme järjestäneet vuosittain niin HIRV kuin LINTU haukkukokeita sekä erilaisia tuomarikursseja koira- harrastuksesta innostuneille.
Viimeisen kolmen vuoden aikana seuramme jäsenet ovat talkoilleet useammankin ”arvokisaksi” luokiteltavan kokeen järjestelyissä. Suurimpina ovat olleet vuonna 2008 pidetty laikojen linnunhaukku SM-kokeet sekä 2009–2010 Pohjois-Karjalan Kennelpiirin PM-linnunhaukkukoe. Vuonna 2009 järjestimme myös laikanarttujen hirvenhaukku SM-kokeet. Lisäksi vuosittain olemme pitäneet muutaman pienemmän hirvenhaukkukokeen.


Viekijärven Riistamiehet ry:llä on pitkät perinteet kokeiden järjestämisessä 1980-luvun alusta alkaen. Jäsenistössämme on ollut erittäin suuri innostus kenneltoimintaan ja juuri tämän yhteishengen ansiosta olemme voineet ottaa vastuullemme myös vaativampien kisojen järjestelyjä.


Merkittävimpänä koetoimintamuotona on ollut HIRV kokeet. Seuramme jäsenillä on valtakunnan huipputasollakin huomiota herättäneitä koiria ja erityisesti hirvikoiraharrastus on ollut vahvaa. Viekin saloilla hirvenmetsästys on tapahtunut kautta aikain pysäyttävää hirvikoiraa apuna käyttäen ja tämä perinne elää edelleen voimakkaana ollen ainoa hirvenmetsästystapa seuramme hirviporukassa.


Karhunmetsästys toteutetaan samalla periaatteella. Karhun haukkujia onkin jäsenillämme omasta takaa useampiakin. Nämä koirat tunnetaan myös laajemmin harrastajapiireissä ja onpa muutamaa yksilöä käytetty myös menestyksekkäästi jalostustoiminnassa.

Roturasisteja emme tunnusta olevamme vaikka hallitsevana rotuna jäsenillämme onkin aina ollut jämtlanninpystykorva. Meille kaikki rodut ja niillä tapahtuva metsästysharrastus on yhtä arvokasta.Viime vuosina rotukirjo on laajentunut seuramme jäsenten keskuudessa myös ajavien- ja lintukoirien osalta. Tämä kehitys on ollut tervetullut lisä harrastuksemme eteenpäin viemisen kannalta ja toivomme saman kehityksen jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Miksi kenneltoiminta on seurallemme tärkeää?

Olemme kokeneet tärkeäksi järjestää haukkukokeita, joissa koirien työskentelyn toimivuutta voidaan testata luonnollisissa olosuhteissa, jolloin koiran kyvyt tulevat parhaiten esille. Koetoiminta palvelee myös jalostusta, jolloin saadaan eri rotujen parhaat yksilöt jalostustoimikuntien ja rotujärjestöjen tietoisuuteen. 

Parhaimmillaan kenneltoiminta muodostuu koko perheen harrastukseksi. Talvisin koiria käytetään näyttelyissä, kesäisin rakennetaan ja pidetään yllä koiran peruskuntoa ja syksyllä alkaa jahti ja koekausi. Eri harrastusmuotoja on rajattomasti ja jokaiselle löytyy varmasti se itsestä mielenkiintoisin tapa harrastaa koiran kanssa kivoja juttuja. 

http://pohjois-karjalan.kennelpiiri.fi/fi